Ricciarda rychlost vozu příjemně překvapila

Ricciarda rychlost vozu příjemně překvapila

Jezdce Red Bullu sice čeká penalizace za výměnu součástek, Ricciardo však vidí i pozitiva v podobě slušné rychlosti, kterou jeho vůz v Soči má.

Daniel Ricciardo (5./4.)

V prvním tréninku Red Bull podrobil Ricciardův vůz prověrce kvůli obavám z možných technických problémů. Ve druhém tréninku si Australan spravil chuť a svoje auto si pochvaloval.

„Záleží ovšem na tom, jestli je tohle naše skutečná rychlost ve srovnání s ostatními. Pokud by se nám takhle dařilo v kvalifikaci, bylo by to překvapení. A příjemné. Ve voze jsem se cítil dobře, užíval jsem si to. Zvláště na hyperměkké, která má dobrou přilnavost, je radost jezdit.

Zvláště zábavné je to v zatáčkách, které se tu projíždí na plný plyn. Dneska jsme se v závodních simulacích dostávali do provozu. Měli jsem tak slušnou představu, jak to bude vypadat v závodě. Předjíždění tu není úplně nejjednodušší, ale dá se to. Myslím, že závod bude zábava.

Jsem vlastně rád, že se pneumatiky docela rychle opotřebovávají. Kdyby nás čekala nudná strategie jedné zastávky, bylo by to příliš předvídatelné. Doufám ve dvě zastávky, to by mohlo být zajímavé,“ řekl Ricciardo.

Max Verstappen (2./3.)

Ricciardův týmový kolega se sice v tréninku umístil ještě výše, jeho hodnocení však není tak optimistické. Verstappen nevěří, že by se Red Bull mohl v kvalifikaci rovnat Mercedesu a Ferrari.

„Myslím, že vůz dnes pracoval dobře, ale v kvalifikaci, kdy jejich motory poběží naplno, proti nim nemáme šanci. Je fajn, že alespoň dneska jsme se drželi. Kdybychom už v pátek ztráceli půl sekundy, bylo by to o dost horší. Takhle si nemůžeme zase tak moc stěžovat,“ přiznal Verstappen.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud