Ricciarda překvapil Räikkönenův přestup k Sauberu

Ricciarda překvapil Räikkönenův přestup k Sauberu

Daniel Ricciardo předpokládal, že Kimi Räikkönen po konci ve Ferrari zároveň ukončí svoji kariéru. Proto australského pilota Räikkönenův přestup k Sauberu překvapil.

Daniel Ricciardo po této sezóně odchází od Red Bullu k Renaultu a ještě před podepsáním smlouvy u francouzské stáje zvažoval i jiné možnosti. Australan pochopitelně sledoval i situaci u Ferrari.

Od týmu z Maranella nakonec odchází Kimi Räikkönen, který se vrátí do stáje Sauber, u které ve formuli 1 začínal. Opačným směrem naopak putuje talentovaný Charles Leclerc. Dvacetiletý Monačan si závoděním pro Ferrari splní jeden ze svých velkých snů.

Toto „prohození pozic“ překvapilo Ricciarda, který očekával, že Kimi Räikkönen po odchodu z Ferrari ukončí kariéru.

„Trochu mě to překvapilo. Čekal jsem, že Ferrari angažuje Leclerca. Nečekal jsem ale Kimiho návrat k Sauberu. Myslel jsem, že skončí, bude jezdit motokros a věnovat se svým dětem,“ řekl Daniel Ricciardo pro Autosport.

„Taktéž mě překvapilo, že u Sauberu podepsal dvouletou smlouvu.“

„Podle jeho chování by člověk usoudil, že si působení ve formuli 1 ne vždy užívá,“ tvrdí Australan o Räikkönenovi.

Räikkönen se vrátil k Ferrari v roce 2014. Od té doby sice nevyhrál ani jeden závod, ale získal dvě pole position a připsal si dvaadvacet pódiových umístění. Sauber sice prodělal od loňského roku značný výkonnostní progres, ale ani tak zřejmě příští rok nebude finský pilot s monopostem švýcarské stáje bojovat o umístění na stupních vítězů.

V Itálii získal Kimi Räikkönen své jubilejní sté pódium. Na jakém čísle se mistr světa z roku 2007 nakonec zastaví?

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud