Ricciarda povzbudil nadějný čtvrtek

Ricciarda povzbudil nadějný čtvrtek

Čtvrteční volné tréninky v monackém knížectví jsou minulostí. Po jejich skončení panuje optimismus u týmu Red Bull. Chování svého monopostu na městské trati si pochvaluje zejména Daniel Ricciardo.

Australský pilot rakouské stáje se po skončení druhé tréninkové session nechal slyšet, že jeho monopost Red Bull se „konečně podařilo dostat do optimálního provozního okna.“

Ricciardo je po čtvrtku druhým nejrychlejším jezdcem, když se mu podařilo rozdělit oba piloty Ferrari, kteří ve druhém tréninku obsadili první, respektive třetí místo. Australan má na Monako navíc i dobré vzpomínky z loňské kvalifikace, kdy zde dokázal získat pole position.

„Čtvrtek mě velmi potěšil,“ řekl novinářům australský pilot, půlvteřinové ztrátě na Vettela navzdory.

„Musím říct, že trať v Monaku je pro mě velmi zábavná. Nezáleží na tom, jaký pocit mám z auta, ježdění v Monaku si vždy užívám.“

„Dnes v noci budeme ještě pracovat na autě, stále je zde několik věcí, kterým se musíme věnovat. Na druhou stranu jsme se ale dostali tam, kde jsme chtěli být. Auto funguje dobře,“ prozradil Ricciardo.

Ve čtvrtek byl tým Red Bull s chováním vozu na trati spokojený, u městských tratí jako je Monako je však nutné počítat s tím, že stav tratě může být v sobotu zcela odlišný. Toho si je vědom i Ricciardo, mnoho změn však vzhledem k sobotě Australan neplánuje.

„Před sobotou upravíme na voze pár drobností, mnoho práce to ale nebude,“ řekl Ricciardo o plánech nastavení vozu. 

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud