Riccardo: Přestaňte trestat přešlapy, vraťte nám kačírky

Riccardo: Přestaňte trestat přešlapy, vraťte nám kačírky

Australan sice respektuje nulovou toleranci sportovních komisařů, raději by však byl omezen okruhem.

Daniel Ricciardo se po Velké ceně Velké Británie nechal slyšet, že sice respektuje netolerantní přístup sportovních komisařů při posuzování přejíždění okrajové bílé čáry, raději by však na okruzích místo asfaltových zón viděl zpátky štěrkové kačírky.

Pilot Red Bullu byl na Silverstonu mezi těmi, kteří měli problémy s hranicí tratě ve sledované zatáčce Copse. Důsledkem přejetí bílé čáry dokonce v kvalifikace přišel o jeden ze svých časů a na roštu tak klesl o tři místa.

„Jde jen o naši lačnost, snažíme se využít každičkého kousku tratě,“ řekl Australan. „Čím více ji využijete, tím rychleji jedete.

Bylo to (na Silverstonu) náročné kvůli větru, ale nechci se na to vymlouvat. I bez větru se snažíme využít každého kousku. Byl jsem frustrovaný, protože jsem se domníval, že je to v pořádku, takže jsem byl naštvaný, když jsem se dozvěděl, že můj čas smazali.

Viděl jsem opakovaný záznam a bylo to velice těsné, ale pokud jste striktní, pak bych řekl, že jsem byl tak tři centimetry za čárou.“

Smazání času nakonec sice na Ricciardův závod nemělo vliv, neboť odstoupil pro technické problémy, dodal však, že by raději namísto přísného posuzování přejíždění bílé čáry viděl zpátky štěrkové únikové zóny.

„Není to tak, že bych nesouhlasil s hranicemi tratě, aspoň je dáno, co je dobře a co je špatně, ale myslím, že by měli použít nějaký odstrašující prostředek, ať už kačírek, nebo umělý trávník,“ řekl. „Je to ale, jak to je a já nemohu házet vinu na někoho jiného.“

Doporučujeme

Články odjinud