Renaultu se F-potrubí zatím osvědčuje

Robert Kubica navázal na své výkony z volných tréninků a v kvalifikaci navzdory potížím s tankovacím zařízením obsadil třetí místo. Vitalij Petrov na úvod chyboval a nepřipsal si žádný čas.

Renault ve Spa-Francorchamps poprvé nasazuje svou verzi F-potrubí a s výsledky může být zatím spokojen. Robert Kubica se do zítřejší Velké ceny Belgie kvalifikoval na třetím místě. Pro Vitalije Petrova naopak kvalifikace skončila dřív než začala, v zaváděcím kole vyjel z tratě a narazil do bariéry. Nedostal se tak do žádného měřeného kola a do závodu odstartuje z posledního místa.

Kubica dokonce zajel na úvod třetí části kvalifikace druhý nejrychlejší čas, ale další pokus už nemohl absolvovat. Díky závadě při tankování mu totiž při druhém výjezdu v poslední zatáčce zaváděcího kola došlo palivo. Mechanici ho sice dotlačili do boxů, ale na dotankování a absolvování měřeného kola mu již nezbýval čas.

Mezitím Polák klesl na třetí pozici, ale to mu tolik nevadilo, obával se totiž, že se propadne mnohem dál. "Lewis dokázal zajet lepší čas, ale vzhledem k tomu, že jsme F-potrubí nasadili tak pozdě, stále je to pro nás dobrý výsledek," pochvaloval si Kubica. "F-potrubí nám od včerejších tréninků funguje výborně, jsme rádi, že ho tu máme. Jsme s ním konkurenceschopní i při použití různých typů pneumatik. 

Kubica se v Belgii v pořadí všech dosavadních tréninků pohyboval od třetího do pátého místa bez ohledu na podmínky na trati. V závodě by se rád prosadil na třetí pozici. "Myslím, že vítězství je mimo naše možnosti, ale v motorsportu se může stát cokoliv," řekl na závěr.

Petrov naopak prožil zklamání. "Na výjezdu z deváté zatáčky jsem najel na obrubník a díky vodě na trati jsem nad vozem ztratil kontrolu. Nedokázal jsem znovu nastartovat a tím pro mě kvalifikace skončila," vysvětloval Rus, který si brousil zuby na první desítku. "F-potrubí funguje velmi dobře, jsme rychlí na rovinkách, kde budeme moci předjíždět. Navíc předpověď počasí je nejistá a když bude pršet, možné je všechno."

Doporučujeme

Články odjinud