Renault zůstává ve formuli 1 jako dodavatel tří týmů

Renault zůstává ve formuli 1 jako dodavatel tří týmů

Francouzská automobilka Renault už nebude mít ve formuli 1 žádný tým, svůj minoritní podíl ve stáji z Enstone prodala. Své dodavatelské aktivity bude zajišťovat pomocí Renaultu Sport F1.

Renault bude působit především v roli dodavatele motorů pro týmy Lotus Renault GP, Lotus a Red Bull Racing. Zároveň bude s těmito svými partnery spolupracovat na dalších komponentách, jako jsou převodovky a systémy na rekuperaci kinetické energie.

Renault Sport F1 si ponechá jako své sídlo továrnu ve Viry-Chatillon a svoji účast ve formuli 1 chce využít pro přenos technologií do výroby silničních vozů. Ředitelem této vrcholové sportovní divize bude Bernard Rey. I když už Renault není majetkově zapojen do žádného týmu, přiznal, že nejtěsnější spolupráci si zachová se svou bývalou stájí v Enstone, které se dostane širší technologické podpory.

"Renault sehraje aktivní roli spolu s ostatními konstruktéry a sportovními orgány, aby se postavil jedné z hlavních strategických výzev tohoto sportu, což je zavedení motorů a technologií, které budou určovat budoucí technologie silničních vozů," dodal prezident Renaultu Carlos Ghosn ve zmínce o nových pohonných jednotkách, které formule 1 zavede v roce 2013.

Doporučujeme

Články odjinud