Renault zkouší všechno krom zlepšení, podivují se u Haasu

Renault zkouší všechno krom zlepšení, podivují se u Haasu

Čtvrté místo v Poháru konstruktérů zatím drží Renault, v poslední době se však zdá, že by mohl mít namále.

Tři nejsilnější týmy sezony 2018 jsou v podstatě jasné – Mercedes, Ferrari a Red Bull. Dlouho to vypadalo, že čtvrtý flek připadne stáji Renault. Zdá se však, že Francouzi po stránce vývoje ztrácí dech a nebezpečně se na ně dotahuje Haas.

Haas už by Renault nejspíše přeskočil, kdyby Romain Grosjean nebyl vyloučen z Grand Prix Itálie kvůli nelegální podlaze. A to na popud právě stáje Renault. Proti tomuto rozhodnutí se Haas odvolal a pokud bude úspěšný, Renault přeskočí. Nico Hülkenberg přiznal, že očekává náročný závěr sezony.

Sám šéf týmu Haas Günther Steiner se úpadku formy Renaultu podivuje a ironicky si rýpl, že Renault zkouší všechno možné, ovšem kromě samotného vylepšení auta.

„Všiml jsem si, že zpomalili, nevím, co se děje uvnitř týmu. Zhoršili se sami, motor si dodávají sami, takže mohou vinit jen sami sebe. Pokud se do toho zamotají ještě víc, tím lépe pro nás. Nic proti tomu!

V Monze, kde proti nám protestovali, bylo trochu vidět, jak byli zoufalí. Pokouší se o všechno, ovšem krom samotného zlepšení. Přesto nás ale čeká těžká práce. V Japonsku byli pomalejší, ale měli více štěstí. To však neznamená, že se nemohou vyšvihnout v Mexiku nebo Austinu.

Budeme bojovat, ale stále máme před sebou dalekou cestu. Čtyři závody, to je celá pětina šampionátu,“ přiznal Steiner, který se také nechal slyšet, že Renault chce porazit na trati, ne díky případnému úspěšnému odvolání.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud