Renault žádá zmrazení vývoje motorů v následujících dvou letech

Renault žádá zmrazení vývoje motorů v následujících dvou letech

Poměrně překvapivý požadavek vznesl Renault. Chce, aby byl vývoj motorů v následujících dvou letech zmrazen.

Zmrazení vývoje motorů není novinka. Měli jsme ho tady před nástupem hybridů a částečně jsme ho měli mít také v dnešní době. Možná si ještě pamatujete na žetonový systém, který měl vývoj postupně zmrazit.

Renault nyní vznesl návrh, aby byl vývoj současných pohonných jednotek v letech 2019 a 2020 zmrazen. Od výrobce, který na Ferrari a Mercedes ztrácí, to může vypadat jako nelogický krok. Důvody jsou ale jasné. V roce 2021 mají přijít nové pohonné jednotky a pracovat na dvou projektech současně není snadné a ani levné.

Liberty má v Bahrajnu představit podrobnější plány pohonných jednotek pro období po roce 2021 a Renault chce, aby zmrazení těch současných bylo součástí prezentovaného balíčku.

„Nevidíme, že je přijatelné nebo udržitelné, že musíme pracovat současně na dvou motorech,“ řekl Abiteboul pro Motorsport.com.

„A to z jednoduchého důvodu. Pokud by byl nový účastník, což je to, co si přejeme, bude mít fantastickou výhodu – bude schopen se soustředit na budoucnost a nemusí se obávat přítomnosti, zákazníků a tak dále.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud