Renault věří, že na nové trati v Indii potvrdí zlepšení také výsledkem

Renault věří, že na nové trati v Indii potvrdí zlepšení také výsledkem

U Renaultu věří, že nový okruh v Indii bude jejich vozům sedět. Senna by po nevýrazných výkonech rád znovu bodoval.

Bruno Senna by se ve Velké ceně Indie rád vrátil mezi bodující jezdce. "Indie bude naprostá cesta do neznáma. Nikdo tu nikdy nezávodil. Zatím nevíme, jak se tu bude naše auto chovat," uvedl Brazilec. Podle profilu tratě věří, že by okruh mohl renaultům sedět. "Zdá se, že to bude rychlá trať vyhovující mému stylu. Těším se, až tu budu závodit. Bude to pro všechny zkouška, kdo se učí nejrychleji."

Vitalij Petrov odstartuje do závodu na okruhu Buddh International s penalizací pěti míst na startovním roštu, kterou si vysloužil za sestřelení Michaela Schumachera v Koreji. Také on si možnost závodit na neznámém okruhu užívá. "Je to dobrá výzva pro jezdce, nikdy nemůžete vědět, co můžete očekávat. Než ujedete pár kol, je těžké odhadnout, co se bude dít," tuší Rus, který by rád navázal na zrychlení, které tým prokázal v posledních závodech.

Technický ředitel James Allison upozornil, že díky simulacím si už tým mohl vyzkoušet nastavit optimální zpřevodování, zadní křídlo, pérování či světlou výšku a optimalizovat  spotřebu paliva, chlazení či DRS. "Přesto zůstávají některé oblasti, na které můžeme reagovat až po výjezdu. Například přilnavost asfaltu, vliv hrbolů na zavěšení či opotřebení pneumatik. Například tříprocentní odchylka v úrovni přilnavosti asfaltu může činit až sekundu na kolo," přiznal.

Doporučujeme

Články odjinud