Renault: Ve formuli 1 je naší prioritou Red Bull

Renault: Ve formuli 1 je naší prioritou Red Bull

Renault plánuje v budoucnu zásobovat svými motory více týmu než dosud. Má to ovšem svůj háček. Rozšiřování vlivu nesmí poškozovat Red Bull, ten je momentálně prioritou.

V současné době zásobuje francouzská společnost Renault svými motory čtyři týmy ve startovním poli formule 1, a to Red Bull, Lotus, Williams a Caterham. Pokud nedojde k ohrožení konkurenceschopnosti Red Bullu, společnost by ráda zásobovala svými agregáty i další stáje.

"Budeme zásobovat tolik týmů, kolik nám pravidla umožní," cituje předsedu a výkonného ředitele společnosti Carlose Ghosna zpravodajský web en.espnf1.com. "Jsou tam nějaká pravidla a ta my budeme dodržovat. Technologie však není jen pro některé týmy. Jsme připraveni nabídnout naši technologii více týmům, ovšem za podmínky, že nebude oslabeno postavení týmů, které vyhrávají."

"Pro nás je prioritou udržet velmi silnou technickou podporu Red Bullu. Musíme si být jisti, že jsme vždycky s týmy, které vyhrávají a které mohou bojovat.  Zároveň jsme ale připraveni poskytnout naši technologii dalším týmům," pokračoval rodák z Brazílie.

Carlos Ghosn se vyjádřil také na adresu změny motorů, ke které má dojít v roce 2014: "Když jsme v roce 2008 změnili naši strategii a řekli jsme, že se staneme dodavatelem motorů, podmínkou bylo, že formule 1 bude směřovat k ekologičtějším technologiím. Neřekli jsme, že potřebujeme elektrická auta nebo že potřebujeme to či ono. Řekli jsme jen to, že zůstaneme a budeme pokračovat ve spolupráci do té doby, dokud se technologie bude pohybovat více ekologickým směrem. To je přesně to, co se děje."

Doporučujeme

Články odjinud