Renault v Q3 s oběma vozy

Renault v Q3 s oběma vozy

Renault dosáhl v kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu dosud nejlepšího výsledku letošní sezóny formule 1, když Nico Hülkenberg obsadil sedmou příčku a Jolyon Palmer odstartuje desátý.

Hülkenberg vypadal velmi silně už v průběhu víkendu, když ve druhém i třetím tréninku skončil v nejlepší desítce a do závěrečné části kvalifikace postoupil z pátého místa.

V Q3 pak obsadil sedmé místo, čímž vyrovnal svůj výsledek z minulého týdne v Číně. Hülkenberg má ze svého zajetého kola radost a přirovnal ho k tomu, které mu v roce 2010 vyneslo v Brazílii jeho pole position.

„Jsem velmi spokojený a šťastný,“ řekl Hülkenberg. „Bylo to skutečné maximum a spolu s Brazílií jedno z mých nejlepších kvalifikačních kol. Je to docela náročná trať na to, abyste zajeli čisté kolo a mně se to v Q3 povedlo, takže jsem velmi hrdý a šťastný, tým odvedl včera a dnes dobrou práci.“

Před zítřejším závodem však zůstává Němec nohama na zemi a připomíná, že minulý týden po startu ze sedmého místa skončil s kolem ztráty na 12. pozici.

„Před týdnem jsme měli podobně dobrou kvalifikaci, další den se to ale pokazilo,“ dodal. „Minulou neděli nám na suchu chyběla závodní rychlost a ani vyvážení nebylo skvělé, zkusili jsme ale pár jiných věcí, vůz je trochu jiný, takže snad bude zítra rychlost dobrá.“

Palmer poprvé v Q3

Pro Jolyona Palmera je to vůbec poprvé, co se ve formuli 1 dostal až do třetí části kvalifikace. Brit přitom zaostal za Hülkenbergem o sekundu.

„V Q3 jsem nezajel velmi dobré kolo. V jednu chvíli jsem jel se špatným módem motoru, takže jsem neměl dostatek výkonu. Jsem ale spokojen, protože je to moje vůbec nejlepší kvalifikace. Poprvé jsem v Q3 a viděl jsem celou hodinu kvalifikace, což je hezké. Snad zítra dokážeme získat nějaké body.“

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud