Renault v kvalifikaci mezi nejlepšími týmy

Renault v kvalifikaci mezi nejlepšími týmy

Tovární tým Renault dosáhl v kvalifikaci na Velkou cenu Itálie nejlepšího výsledku na roštu v letošní sezóně formule 1, když Daniel Ricciardo a Nico Hülkenberg obsadili páté a šesté místo.

Ricciardovi se letos už jednou podařilo na roštu vklínit mezi jezdce tří nejrychlejších týmů Mercedes, Ferrari, Red Bull, když v Kanadě startoval čtvrtý.

„Pro tým to byla skvělá kvalifikace, zajistili jsme si třetí řadu. Dnes jsme vše zvládli dobře a výsledek je příjemnou odměnou,“ řekl Ricciardo.

„Měl jsem dobré kolo v Q3 a po celý víkend jsme byli v nejlepší šestce. Stejně jako ve Spa, od letní přestávky jsme silní, a to je potěšující.“

Hülkenberg u sportovních komisařů

Druhý pilot Renaultu Nico Hülkenberg musel po kvalifikaci ke sportovním komisařům vysvětlit své počínání během kvalifikace. Komisaři chtěli od německého pilota vysvětlení, proč si na začátku posledních pokusů ve třetí části kvalifikace zkrátil úvodní šikanu. Komisaři se nakonec rozhodli neudělit žádný trest.

„Až příliš jsem sledoval zrcátka. Všichni jsme v tu chvíli jeli pomalu, než si uvědomili, že už není čas. Je to o tom, že ten efekt tažení je tady extrémní a nikdo nechce být první a rozrážet vzduch. Monza je na tohle zřejmě nejhorší,“ řekl.

Hülkenberg kromě toho čelil spolu s Lancem Strollem a Carlosem Sainzem Jr. podezření, že v zahřívacím kole jeli až příliš pomalu. Sportovní komisaři je za to napomenuli.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud