Renault: týmy nám neplatí za motory

Renault: týmy nám neplatí za motory

Jean-Michel Jalinier, který v Renaultu šéfuje jeho aktivitám ve formuli 1, prohlásil, že některé týmy dluží automobilce za pohonné jednotky.

„Abychom mohli vyvíjet, potřebujeme prostředky a ty pocházejí ze dvou zdrojů. Prvním je Renault a jeho finanční a lidské zdroje, druhým pak prostředky od týmů, protože fungujeme jako dodavatel”, říká Jaliner.

„Za druhou část musím říci, že jsme ve složité situaci, protože některé týmy mají zpoždění s placením a v okamžiku, kdy utrácíme prostředky, abychom dohnali ztrátu, si nemůžeme takovéto komplikace dovolit.”

Od Renaultu odebírají motory oba týmy vlastnění Red Bullem a dále Lotus a Caterham. Přestože Renault nechtěl konkrétní dlužníky jmenovat, stín podezření padá právě na posledně dva jmenované.

Podle Renaultu je situace velmi vážná. Podle všeho dá Renault týmům ještě pár týdnů. Poté začne situaci řešit. Nejkrajnějším řešením je přerušení dodávek motorů těm, kteří za ně nebudou platit. Každý pilot má na sezónu pět pohonných jednotek. S trochou nadsázky se dá říci, že někteří jich mohou mít na konci ještě méně. Samotné předání motoru ale není jediným produktem, který Renault týmům dodává.

Doporučujeme

Články odjinud