Renault: Steva Nielsena  teď nahradí Alan Permane

Renault: Steva Nielsena teď nahradí Alan Permane

Při Velké ceně Singapuru se tým Lotus Renault GP rozloučil se svým sportovním ředitelem Stevem Nielsenem, kterého již příští víkend nahradí dosavadní šéfinženýr Alan Permane.

V loňském roce se stáj Lotus Renault GP zabývala především efektivním fungováním své továrny, v sezoně letošní se pak zaměřila na restrukturalizaci týmu zaměstnanců. Hlavním cílem bylo samozřejmě snížení nákladů a zefektivnění práce jednotlivých oddělení.  Pozornost šéfů stáje se tak z velké části zaměřila na zaměstnance, kteří jsou během jednotlivých závodů formule 1 sami přítomni na okruhu.

Tým si proto u bývalého technického šéfa A1GP Johna Wickhama objednal audit efektivnosti, čímž nahněval některé své zaměstnance.  Sportovní ředitel Steve Nielsen pak při Velké ceně Španělska podal z těchto důvodů rezignaci. Tým ho však požádal o to, aby v Renaultu setrval ještě nějaký čas, než si za něj najde adekvátní náhradu. Sportovní ředitel souhlasil, že na své pozici setrvá až do Velké ceny Singapuru.

Včera stáj Lotus Renault GP oznámila, že povýšila dosavadního šéfinženýra Alana Permana, jenž nyní převezme některé Nielsenovy povinnosti.  Na bývalé místo Permana by pak měl Renault v nejbližší době jmenovat Johna Wickhama.

Šéf týmu Eric Boullier komentuje celý přesun slovy: "Je to velmi jednoduché. Část Stevových (Nielsenových) povinností teď převezme Alan Permane, jenž se stal ředitelem traťových operací. Kromě toho je součástí našeho týmu i John Wickham. Následující změny pak brzy oznámíme. Předpokládám, že tyto přesuny proběhnou hladce."

Doporučujeme

Články odjinud