Renault stáhl odvolaní ve věci vyšetřování Racing Pointu

Renault stáhl odvolaní ve věci vyšetřování Racing Pointu

Renault, který třikrát protestoval proti Racing Pointu, stáhl své odvolání proti rozhodnutí sportovních komisařů.

Renault stáhl své odvolaní proti rozhodnutí sportovních komisařů ve věci vyšetřování brzdových kanálků Racing Pointu. Už dříve z „boje“ vycouvaly týmy McLaren a Williams, které protest ani formálně nepodaly, takže v současné době zůstává v platnosti už jen protest Ferrari a samotného Racing Pointu.

Renault své rozhodnutí zdůvodnil podobně jako dříve McLaren a Williams. FIA chce od příštího roku zakázat kopírování celých aut a velkých částí aut, což konkurentům stačí.

„Kromě rozhodnutí byla sporná záležitost zásadní pro integritu formule 1, a to jak v současné sezóně, tak v budoucnosti,“ uvedl Renault. 

„Intenzivní a konstruktivní práce mezi týmem FIA, týmem Renault DP World F1 a všemi zúčastněnými stranami formule 1 však vedla ke konkrétnímu pokroku při zajišťování originality ve sportu prostřednictvím změn sportovních a technických pravidel plánovaných pro sezónu 2021, což potvrzuje požadavky na kvalifikaci týmu jako konstruktéra.“ 

„Dosažení tohoto strategického cíle v souvislosti s novou Concordskou dohodou bylo naší prioritou. Spory ze začátku této sezóny bychom měli nechat za sebou, protože se musíme soustředit na zbytek intenzivního a unikátního šampionátu.“

Doporučujeme

Články odjinud