Renault spočítal čas na kolo v Jeongamu na 1:44

Renault spočítal čas na kolo v Jeongamu na 1:44

Týmy formule 1 se na nový okruh v Koreji připravují pomocí simulací, které určily nastavení vozu pro první volný trénink a odhalily další detaily.

Mezinárodní automobilová federace poskytla týmům data o trati v Jeongamu, které posloužily počítačům pro různé simulace a výpočty. Renault dospěl k závěru, že na okruhu v Koreji pojedou vozy 55 procent času na plný plyn a 20 procent času budou brzdit. Maximální rychlost spočítal na 315 km/h a objetí jednoho okruhu by podle něj mělo trvat 1 minutu a 44 sekund, což odpovídá průměrné rychlosti 195 km/h.

"Bude zapotřebí vyššího přítlaku a my máme v plánu nasadit stejný komplet křídel jako Suzuce," prozradil šéfinženýr Renaultu Alan Permane. "Je tam pár rychlých zatáček, jako například sedmá a osmá, které mi připomínají pátou a šestou zatáčku v Sepangu. Přinášejí rychlé změny směru jízdy."

"Sedmá zatáčka se podle nás pojede na plný plyn, zatímco osmá téměř. Také bude důležité maximálně využít f-potrubí (zvyšuje maximální rychlost) na rovinkách, protože před první a třetí zatáčkou by se mělo dát předjíždět."

Neméně důležité však budou pomalé zatáčky, jakou jsou ty s čísly 4 až 6, nebo 15 a 16. "V těchto zatáčkách musíte mít vůz, který dobře zatáčí a má dobrou trakci. Je důležité, aby v těchto zatáčkách auto dobře fungovalo, protože v nich lze získat nejvíc času," dodal Permane.

 

Doporučujeme

Články odjinud