Renault si potřebuje v Itálii ověřit výkonnost vylepšeného vozu

Renault si potřebuje v Itálii ověřit výkonnost vylepšeného vozu

Tým Renault si do Belgie přivezl značně přepracovaný monopost, ale okolnosti mu neumožnily ho řádně vyhodnotit. Doufá, že se mu to podaří v Monze.

Před závodem ve Spa Renault prohlásil, že očekává výrazný posun vpřed díky novinkám, které nasadil na svůj vůz. Proměnlivé počasí a výměna jednoho z jezdců mu ale neumožnily si ověřit, jakého pokroku skutečně dosáhl. Věří, že se mu to podaří v Monze.

"Ano, je těžké hodnotit na základě jediného závodu, jestli mělo vliv to, kdo seděl v závodní sedačce, nebo jestli šlo o dopady balíku vylepšení, ale Monza by nám měla poskytnout jasnější představu o tom, jak se nám daří," řekl šéf týmu Eric Boullier.

"Monza je náročná trať, protože vyžaduje nastavení pro nízký přítlak, má rychlé zatáčky a rychlé rovinky. Po zlepšení, kterého jsme dosáhli ve Spa, věřím, že pokročíme také tento víkend v Itálii."

Hodnotit bude tým také Bruna Sennu, kterého poprvé nechal závodit v Belgii. V kvalifikaci předčil očekávání, ale v závodě nebodoval. Boullier je zatím optimista.

"Po sportovní stránce to mohl být lepší víkend, protože jsme měli jedno auto dole na bodech a druhé nebodovalo, a to nám nestačí," ohlížel se šéf enstonské stáje. "Ale celkově to byl dobrý víkend, měli jsme velmi slušnou kvalifikaci a Bruno úspěšně vstoupil do kokpitu. To bylo slibné a povzbuzující pro tým, když viděl, že auta mají výkon a že jeho práce nese ovoce."

Doporučujeme

Články odjinud