Renault si jezdí po Red Bull Ringu a Helmut Marko z toho není vůbec nadšený

Renault si jezdí po Red Bull Ringu a Helmut Marko z toho není vůbec nadšený

Renault dnes a zítra jezdí po rakouském Red Bull Ringu s dva roky starým vozem. Helmut Marko tím evidentně není dvakrát nadšený.

Některé týmy se rozhodly vyjet s dva roky starým vozem, případně absolvovat filmovací den s tím současným. Pravidla jsou v tomto přísná, takže týmy nemohou testovat nové díly a ani pneumatiky, ale mohou se po delší přestávce dostat zpět do rytmu a vyzkoušet si opatření v souvislosti s koronavirem.

Mercedes využil Silverstone, AlphaTauri se chystá do Imoly. Jezdit by mělo i Ferrari.

Renault si zvolil Red Bull Ring, na kterém se pojedou první dva závody sezóny. Dnes jezdil ve voze z roku 2018 Daniel Ricciardo, který odjel 115 kol, zítra ho vystřídá Esteban Ocon.

Helmut Marko z toho ale nemá zrovna velkou radost. „Je to skutečně velký úspěch Projektu Spielberg, že pronajali okruh konkurenčnímu týmu,“ řekl cynicky Helmut Marko pro Speedweek.com. Web mimochodem také patří Red Bullu. „Řekněme, že to bylo velkorysé gesto.“

Red Bull Ring je ve vlastnictví Dietricha Mateschitze, ale jedná se o samostatný subjekt, který kromě majitele nemá s týmem F1 nic společného.

Red Bull se starším vozem jezdit nemůže. Nebylo by možné do něj umístit motor Hondy a s Renaultem na trať samozřejmě vyjet nemůže.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud