Renault si je jistý, že Lotus a Caterham u něj zůstanou

Renault si je jistý, že Lotus a Caterham u něj zůstanou

Williams by měl být jediným týmem, který Renault coby dodavatel motorů v roce 2015 ztratí. Díky příchodu Tora Rossa by měl počet jeho zákazníků zůstat stejný.

Williams nedávno oznámil, že od příštího roku bude nakupovat pohonné jednotky u Mercedesu, neoficiálně proto, že šestiválce od Renaultu stojí víc peněz.

A i když se hojně spekulovalo o možném odchodu také v případě Lotusu a Caterhamu, prezident Renaultu Sport F1 Jean-Michel Jalinier ujistil, že právě tyto stáje zůstanou věrné Viry-Châtillonu.

"Vedeme velmi pokročilá jednání s dvěma dalšími týmy, kterými jsou Caterham a Lotus," uvedl pro F1i. "Jsme v závěrečné fázi těchto jednání. Nemělo by dojít k žádnému překvapení. Tyto dvě smlouvy budou podepsané do konce června, tím jsem si jistý."

Majitel Lotusu Gérard Lopez potvrdil, že vše skutečně směřuje k tomu, že i v éře šestiválců budou enstonské vozy pohánět francouzské motory.

"Rádi bychom pokračovali s Renaultem. Myslím, že pro ně platí to samé. Jen se musíme shodnout na modalitách," řekl.

Renault se už dohodl na pokračování s Red Bullem Racing, ke kterému přibral juniorské Toro Rosso. Pokud tedy prodlouží s Lotusem a Caterhamem, zůstane počet jeho klientů na čtyřech.

Doporučujeme

Články odjinud