Renault se svým motorem dotáhl na Ferrari, říká Bell

Renault se svým motorem dotáhl na Ferrari, říká Bell

Technický ředitel Renaultu Bob Bell věří, že francouzská automobilka je z pohledu výkonu motoru ve formuli 1 někde na úrovni Ferrari.

Renaultu patřilo v roce 2015 v hodnocení motorů třetí místo za Mercedesem a Ferrari, když měl problémy jak s výkonností, tak i spolehlivostí. Změny ve vnitřní struktuře spolu s vývojem během sezóny se však v loňském roce projevily na lepších výsledcích.

Daniel Ricciardo z Red Bullu, který loni vyhrál Velkou cenu Malajsie, se nechal slyšet, že Renault byl se svým motorem na úrovni Ferrari. Jeho slova nyní potvrzuje také Bell.

„Jsme rozhodně za Mercedesem, někde tak kolem Ferrari, možná trochu za nimi, ale ne o moc,“ řekl pro Autosport Bell o pořadí výrobců motorů.

„Renault stáhl ztrátu na Mercedes. Musíte se podívat na loňskou výkonnost Red Bullu, ve spoustě případů byli schopni bojovat s Mercedesem. Když nic jiného, tak to ukazuje nejen velmi dobré šasi, ale i to, že se hodně zlepšil motor.“

Bell doufá, že se Renaultu podařilo přes zimu znovu snížit ztrátu na nejlepší, minimálně do roku 2018 však podle něj potrvá, než stáhne ztrátu úplně.

„Musíme stáhnout tu ztrátu a přes zimu uděláme další krok,“ řekl. „Nedokážu vám ale říct, jestli to bude stačit na úplné stažení ztráty nebo ne. Nedá se to předpovědět. Věříme, že to časem dokážeme.“

„Možná to ještě nebude tuto zimu, rozhodně ale do konce roku a v roce 2018.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud