Renault se přiklání k Heidfeldovi, Räikkönen nepřipadá v úvahu

Renault se přiklání k Heidfeldovi, Räikkönen nepřipadá v úvahu

Šéf týmu Renault Eric Boullier během testů v Jerezu prohlásil, že nejlepší šance na získání Kubicovy sedačky má Nick Heidfeld. Stačí, aby se osvědčil za volantem.

"Nick je tu, abychom ho vyhodnotili," cituje Boulliera Autosport. "Jakmile dokončíme naše hodnocení, tak pokud budeme s Nickem spokojení, necháme si ho. Pokud ne, vyzkoušíme v Barceloně další jezdce."

Renault si Heidfelda vyzkouší nadcházející víkend v Jerezu. Pokud by nepřesvědčil, zkusí tým jiné kandidáty, ale Boullier vyloučil, že by mezi ně patřili Räikkönen a Hülkenberg. Fin kvůli angažmá v rallye, Němec kvůli smlouvě s Force Indií a nedostatku zkušeností.

"Kdyby se tohle přihodilo uprostřed sezóny, vůz už by byl vyvinutý a mohli bychom dát příležitost mladému jezdci, aby se učil ve formuli 1. Ale tento vůz musíme vyvíjet od nuly, takže logicky potřebujeme zkušeného jezdce," vysvětlil Boullier.

Navzdory dobrému pokroku Roberta Kubici stále není možné odhadnout, jestli a kdy se bude moci polský jezdec vrátit do závodů. Šance na návrat v letošní sezóně jsou ale minimální.

Doporučujeme

Články odjinud