Renault se o Kubicu stará lépe než BMW

Polský jezdec Robert Kubica přiznal, že se u týmu Renault cítí lépe než u svého bývalého zaměstnavatele BMW. Francouzi mu věnují větší péči a více mu věří, což mu pomáhá při práci.

"Není tajemstvím, že jsem v minulosti míval pocit, že o mě není postaráno tak, jak bych si přál," uvedl Kubica pro Autosprint. "Myslím, že při každé činnosti je důležitá atmosféra kolem vás a důvěra lidí, s kterými spolupracujete. Dnes cítím, že mi tým věří, stará se o mě, a to mi umožňuje necítit únavu z pracovní zátěže, která je ještě větší než v uplynulých sezónách. Víc si to užívám, i když vůz ještě není takový, o jakém sníme."

Tyto Kubicovy pocity se projevily i ve výsledcích, po třech závodech má polský jezdec na kontě 30 bodů a na prvního Massu jich ztrácí jen devět. Ale stejně jako vedení týmu si je vědom skutečnosti, že těžil ze zaváhání ostatních.

"Ano, měli jsme trochu štěstí v Melbourne a Sepangu," přiznal. "Rozhodující byly starty do těchto závodů a my jsme při nich odčinili problémy, které stále máme v kvalifikaci. Ale nemůžeme se pořád spoléhat na problémy rivalů. Závod za závodem doufám, že v kvalifikaci získám pozici, kterou pak udržím v závodě. Ale víme, že si při honbě za čtyřmi top týmy musíme dávat pozor na Force Indii, hlavně v kvalifikaci."

Doporučujeme

Články odjinud