Renault s oběma vozy opět na bodovaných pozicích

Renault s oběma vozy opět na bodovaných pozicích

Ve třetím závodě letošní sezóny formule 1 se Renaultu podařilo podruhé bodovat s oběma vozy, když si Nico Hülkenberg a Carlos Sainz Jr. z Velké ceny Číny odvážejí dohromady deset bodů.

Hülkenberg po startu ze sedmé pozice v cíli dojel šestý, když využil Safety caru ke své druhé zastávce v boxech. Na konci závodu se pak dostal i před Sebastiana Vettela, který měl po kontaktu s Maxem Verstappenem poškozený vůz.

„Zdálo se, že všichni měli na startu malou přilnavost, protože auta klouzala,“ řekl Hülkenberg. „Už od začátku jsme byli na strategii dvou zastávek v boxech, takže jsme s pneumatikami museli vydržet dlouho a zároveň si udržet dobrou rychlost.

Vyplatilo se, Safety car nám hrál do karet a ulehčil nám to, myslím ale, že i bez Safety caru bychom dojeli vysoko. Rychlost dnes byla dobrá a my byli na čele středu pole, takže to celkově nebyl špatný den.“

Podruhé v sezóně bodoval Sainz Jr., který však v závěru musel šetřit pneumatiky.

„Znovu letos dvojité body pro tým! Skvěle!“ pochvaluje si Sainz Jr. „Měl jsem skutečně dobrý start, když jsem dostal před jeden red bull, ale on mě v prvním kole zavřel a já se propadl o pár pozic za Nika.

Pak jsme dokázali absolvovat dvě zastávky s pomocí Safety caru. Jízda za Alonsem a Magnussenem v posledním stintu mi až příliš zničila pneumatiky a já je musel šetřit, abych měl větší příležitost na konci závodu. S Vettelem to bylo opravdu těsné, kdyby bylo ještě jedno kolo, tak bych ho dostal.

Celkově jsem rád, že jsem získal další body, stále však musím tvrdě pracovat se svými inženýry, abych získal větší důvěru ve vůz.“

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud