Renault: Red Bull vývoj motorů interpretuje špatně

Renault: Red Bull vývoj motorů interpretuje špatně

Red Bull tvrdil, že většího vylepšení se dočká nejdříve v Kanadě. Šéf Renaultu Sport Abiteboul ale připomíná, že pohonné jednotky se vylepšují v každém závodě.

Velký balík s vylepšením motorů Renault sice podle Cyrila Abiteboula vzhledem k obavám o spolehlivost přijde o něco později, než Red Bull očekával – zřejmě do konce července – neznamená to však, že by se kolem pohonných jednotek nic nedělo.

„Chtěl bych trochu mírnit očekávání od tohoto vylepšení – vždyť motor se vyvíjí každý víkend. Řekli jsme, že klíčem k odemknutí potenciálu a výkonu je spolehlivost. Tento fakt trvá.

O víkendu v GP Španělska jsme dokončili dyno test a tři týmy hned dostaly nové mapování motoru. Jistě, Mercedes jsme po stránce výkonu nepřeskočili, ale zlepšení to přineslo.

Další posun očekávejte v Monaku a další, až představíme verzi tři. Red Bull jako vždy ohledně vývoje motorů špatně informuje.

Mohu vám ale zaručit, že se motor bude zlepšovat každý závod. Když se podívám na všechen software, hardware, palivo a maziva od našich technologických partnerů, očekávám velmi slušný posun kupředu,“ řekl Abiteboul.

Nedá se očekávat, že by vozy s motory Renault v letošním roce dokázaly porážet Mercedes. Francouzský výrobce agregátů však očekává, že do konce sezony by mohl stáhnout výkonnostní ztrátu a v příštím roce být na srovnatelné úrovni. Renault zatím netuší, kdy do vozů nasadí novou verzi jednotky MGU-K.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud