Renault přiznává: Problém nebude snadné opravit

Renault přiznává: Problém nebude snadné opravit

Jezdci Red Bullu si celý víkend stěžovali na problémy.

Francouzský výrobce motorů Renault připustil, že technické problémy, které postihly vozy s jeho motory, nebude jednoduché opravit.

Daniel Ricciardo s Daniilem Kvjatem si už od pátku stěžovali na problémy s motorem. Australan v domácí velké ceně nakonec skončil s kolem ztráty na šesté pozici, zatímco Kvjat kvůli problémům s převodovkou ani nedojel na startovní rošt.

Technický problém s motorem vyřadil z jeho prvního závodu ve formuli 1 i Maxe Verstappena na toro rosso. Jeho týmový kolega Carlos Sainz jr. si pak dojel při své premiéře pro první body za deváté místo.

„Od začátku víkendu jsme čelili řadě technických problémů jak u Red Bullu, tak u Toro Rosso,” řekl ředitel traťových operací Renaultu Rémi Taffin.

„Spolehlivost byla špatná, Daniel a Max měli problémy s motorem, které spolu nikterak nesouvisí. Už nyní se snažíme přijít na jejich příčinu, aby se situace již neopakovala.”

Taffin také řekl, že největší problém Renaultu byly horší jízdní vlastnosti vozu, což jezdce celý víkend značně omezovalo.

„Největším problémem byla špatná ovladatelnost, kvůli které se všichni jezdci necítili v autě dobře. Týkalo se to využívání plynového pedálu a jistoty v zatáčkách, což je o tomto víkendu stálo nějaký čas a body.”

„Souvisí to s mapováním nebo způsobem, jakým je pohonná jednotka nakonfigurována, takže i když není snadné to opravit, nebude třeba to kompletně přestavět. Před Malajsií budeme muset udělat spoustu práce, máme ale velkou motivaci, aby se už neopakoval stejný problém jako tento víkend.“

Doporučujeme

Články odjinud