Renault potvrdil, že všem vozům dá párty mód

Renault potvrdil, že všem vozům dá párty mód

Jezdci Renaultu i obou zákaznických týmů se mohou od Rakouska těšit na párty mód alias dočasné zvýšení výkonu v průběhu kvalifikace.

Lewis Hamilton to kdysi nazval párty modem. Jedná se o zvýšení výkonu na jedno kvalifikační kolo. 

Renault měl mít podobný mód původně až od Monzy, ale nakonec ho bude mít už v Rakousku. Podle Auto Motor und Sport má přinést 15 koní.

Renault zvýšil výkon své pohonné jednotky už v Kanadě a to asi o 20 koní neboli o 3 desetiny na kolo. Red Bull ale dostal jen 12 koní, protože část zlepšení šla na vrub novému palivu. Zatímco Renault používá BP / Castrol, Red Bull Exxon / Mobil, který musí ještě připravit nové palivo ušité na míru konkrétní specifikaci motoru. 

Renault toho ale slibuje daleko více. Red Bull před týdnem oznámil přechod k Hondě a Renault chce, aby v Milton Keynes tohoto rozhodnutí litovali.

Renault z konce spolupráce nemá radost. Jeho tovární tým přijde o kvalitní referenci, motoráři budou mít méně dat a do Renaultu přiteče dle odhadů o 20 milionů euro méně. 

Další zlepšení má ještě letos přinést třetí specifikace motoru. Renault také už ve Francii nasadil dlouho odkládanou novou verzi MGU-K. 

„Nový MGU-K je lehčí, kompaktnější a déle vydrží, protože lépe zvládá teploty bez obětování výkonu,“ pochlubil se Cyril Abiteboul.

MGU-K je mezi komponentami, které lze vyměnit jen jednou za sezónu. Zákaznici proto nasadí nové MGU-K až později a to za cenu očekávaných penalizací. 

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud