Renault opět postrádal rychlost

Alonso i Piquet ztratili už na startu.

Piloti stáje Renault se ve Velké Británii nevešli do první desítky. Nelson Piquet dojel dvanáctý, Fernando Alonso ještě o dvě místa za ním.

Piquet sice porazil týmového kolegu Alonsa, ale z výsledku byl pochopitelně zklamaný. "Je jasné, že musíme pokračovat v tvrdé práci. V následujících několika týdnech chceme přinést některá zlepšení," slibuje Brazilec. Věří, že v kvalifikacích dokáže být konkurenceschopný.

Dvojnásobný mistr světa Alonso podle svých slov přišel o šanci bojovat o body již na startu, kde ztratil dvě pozice. "Uvázl jsem za Heidfeldem, který měl těžké auto. To mě stálo mnoho času. Přestože jsem si na trati dobře zazávodil, jsem pochopitelně frustrován ze svého špatného výsledku," přiznal Španěl a dodal, že je třeba se před Velkou cenou Německa zlepšit na všech frontách.  

Šéf týmu Flavio Briatore upozornil, že oba jeho jezdci se po startu ocitli ve vláčku mezi dalšími vozy. "Z toho je těžké se dostat. Tým změnil Nelsonovi strategii na jednu zastávku, tím získal čtyři místa. Musíme ale co nejdříve zrychlit naše auto," shrnul italský bonviván nejbližší cíle vývoje.

Hlavní inženýr Pat Symonds dodal, že dnešní výkon nespnil očekávání, která měl tým po kvalifikaci. "Fernando po nevydařeném startu ztratil v prvním stintu mnoho času a přišel o šanci na body. Nelsonova strategie jedné zastávky fungovala dobře, ale nebyli jsme dnes dostatečně rychlí," bilancoval Symonds a dodal, že do příštího závodu v Německu je třeba se zlepšit.

Hlavní inženýr pro motory Remi Taffin pochválil oba jezdce za to, že s vozem, který nebyl dostatečně rychlý, odvedli maximum.

Doporučujeme

Články odjinud