Renault očekává od nového paliva okamžité zlepšení

Renault očekává od nového paliva okamžité zlepšení

Renault věří, že vylepšené palivo od společnosti BP přinese už ve Velké ceně Španělska vozů formule 1 výkonnostní zlepšení.

V Barceloně budou mít možnost využít nového paliva tovární tým Renault a také McLaren.

Red Bull je v současném startovním poli jediným týmem, který nevyužívá stejného paliva a olejů jako dodavatel jeho pohonných jednotek. Tým z Milton Keynes se místo BP/Castrol rozhodl pro ExxonMobil.

Pohonné jednotky Renault zatím stále zaostávají za Mercedesem a Ferrari. Renault plánuje nasadit vylepšenou pohonnou jednotku v červnové Velké ceně Kanady. Už ve Španělsku však Renault využije nového paliva od BP.

„Začátek evropské části sezóny si žádá potvrzení této výkonnosti,“ řekl ředitel Renault Sport Cyril Abiteboul v reakci na páté místo Carlose Sainze Jr. v Ázerbájdžánu.

„Ve Španělsku nám pomůže krok z pohledu motoru s novým palivem, budeme ale mít také několik úprav na aerodynamice jako reakci na charakteristiku okruhu. Doufáme, že nás to posune vpřed, zároveň si ale uvědomujeme, že balíčky vylepšení nasadí také řada dalších týmů, protože Barcelonu všichni znají.“

Na minulý závod v Baku Renault přivezl nové přední a zadní křídlo, a také novou verzi bočnic. Francouzský tým se rozhodl nasadit nové díly v Baku i vzhledem k tomu, že městský okruh je velmi rychlý. Technický šéf Bob Bell proto řekl, že vylepšení, která Renault plánuje pro GP Španělska, budou menší.

„Barcelona byla tradičně místem, kam všechny týmy přivezly vylepšení, obvykle to byla velká aerodynamická vylepšení,“ řekl.

„Letos jsme první velké vylepšení aerodynamiky nasadili v Baku. V Barceloně budeme mít nových dílů méně. Z pohledu blízké budoucnosti připravujeme vylepšení pro každý závod, některé menší, některé větší.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud