Renault nemá v úmyslu koupit svůj tým zpět, současný stav mu vyhovuje

Renault nemá v úmyslu koupit svůj tým zpět, současný stav mu vyhovuje

Tým Renault F1 je znovu na vzestupu, což dělá radost stejnojmenné francouzské automobilce, která ho loni prodala společnosti Genii. Koupit ho zpět není třeba, náklady jsou nižší a reklama lepší.

"Nemáme v úmyslu to udělat," odpověděl generální ředitel Renaultu Patrick Pélata na otázku rádia RMC, zda automobilka převezme zpět část svého týmu. "Náklady máme nižší, jsme spokojeni s výsledky a tým se zlepšuje. Jsme tu, abychom jim pomáhali, především tím, že vyvineme dobrý motor. Současný stav nám velmi vyhovuje. Teď už jen zbývá být častěji na pódiu a občas i zvítězit."

Pro Renault je důležité, že je jeho jméno vidět v souvislosti s dobrými výsledky. Jaké jsou vlastnické struktury týmu, není podstatné. "Není důležité, kdo tým vlastní, ale že je dobře řízen," konstatoval Pélata. "Značka Renault je pořád přítomná a vyvíjíme motory. Mimochodem Red Bull má nakročeno k titulu a je vybaven motory Renault. To ukazuje, že je naše přítomnost výrazná."

Francouzi si cení především reklamy, kterou jim účast, byť nepřímá, v královně motoristického sportu přináší. "Po Olympijských hrách je formule 1 nejsledovanějším sportem na světě v televizi," připomněl Pélata. "Když se dnes Inda zeptáte, jestli zná Renault a odpoví vám, že ano, tak v 50 až 60 procentech případů to je prostřednictvím formule 1, zatímco jen v 10 až 12 procentech případů prostřednictvím Loganu, což je auto, které tam prodáváme. Auta prodáváme v Indii už tři roky, takže chápete, jaké má formule 1 dopady."

Doporučujeme

Články odjinud