Renault nechal Kubicovi jen jedno finálové kolo a litoval

Renault nechal Kubicovi jen jedno finálové kolo a litoval

Roberta Kubicu předehnali v singapurské kvalifikaci hned dva soupeři od nejbližší konkurence. Skončil osmý za šestým Barrichellem od Williamsu a sedmým Rosbergem od Mercedesu.

Tým nechal Kubicovi ve finálové části prostor jen na jedno měřené kolo. Zpětně toho šéf týmu Eric Boullier lituje. „Byli jsme příliš konzervativní,“ přiznal. „Každopádně našemu vybavení tato trať zrovna nesedí, před tím faktem neutečeme,“ dodal.

Sám Kubica měl pocit, že z dneška vytěžil maximum možného.  „Chyběla mi přilnavost, klouzalo mi to, ale s tím kolem jsem byl docela spokojený,“ popsal.

Renault se podle něj musí smířit se svou situací. „Musíme být realisti. V téhle části sezony tlačí tři přední týmy na vývoj mnohem víc, zatímco my jsme přijeli jen s menšími úpravami. Williams a Mercedes jsou s námi posledních pár závodů na podobné úrovni, takže jsme věděli už dopředu, že se dneska popereme jen o druhou půlku první desítky,“ vysvětlil Polák.

Vitalij Petrov měl podle Boulliera také šanci na top ten. Ruský nováček ale nakonec skončil po nehodě třináctý. Dostal smyk v páté zatáčce a při nárazu do bariéry si poškodil pravou zadní část auta. „Pozdě jsem zabrzdil a ztratil kontrolu. Bylo tam mokro jako většinu víkendu. Nechal jsem se nachytat, byla to moje chyba,“ přiznal Petrov.

Doporučujeme

Články odjinud