Renault nasadí v Belgii velké úpravy. Ty už musí fungovat, říká Heidfeld

Renault nasadí v Belgii velké úpravy. Ty už musí fungovat, říká Heidfeld

Tým Renault několik týdnů říká, že ví, proč se jeho výkonnost relativně zhoršuje. Podle Nicka Heidfelda musí toto své tvrzení dokázat zlepšením prostřednictvím velkého balíku úprav v Belgii.

Po pódiích z úvodu sezóny se Renault trápí a nedaří se mu konkurovat nejrychlejším. Podle vedení týmu se na ztrátě ve vývoji podepsala květnová odstávka aerodynamického tunelu, jež byla nutná z důvodu modernizace tohoto zařízení.

Šéf týmu Eric Boullier již několikrát uvedl, že tým odhalil příčiny svých neúspěchů. Nick Heidfeld je přesvědčený, že nastal čas to dokázat, a to hned v příštím závodě, kde Renault plánuje nasadit velký balík vylepšení, který obsahuje nová křídla, podlahu a jiné díly karoserie.

"Pokud nebude fungovat, tak máme problém," řekl Heidfeld pro Autosport. "Doufejme v to nejlepší. Myslím si, že fungovat musí, protože už několik závodů říkáme, že jsme své problémy pochopili a že jdeme vpřed. Poprvé budeme mít něco skutečně velkého."

"Od chvíle, kdy jsme naše problémy objevili, jsme udělali pár malých věcí. Ale teď jsme v aerodynamickém tunelu dosáhli velkého zlepšení a není snadné dostat všechny díly na okruh. Takže Spa pro nás bude z tohoto pohledu velmi důležité, jestli jdeme správným směrem."

Součástí balíku úprav nebudou výfuky nasměrované dozadu, toto řešení potřebuje další testování.

Doporučujeme

Články odjinud