Renault míří do Valencie s upraveným systémem DRS

Renault míří do Valencie s upraveným systémem DRS

Do nadcházející Velké ceny Evropy, která se pojede ve Valencii, si dal Renault za cíl proniknout mezi první tři týmy. K tomu mají posloužit aerodynamické úpravy, které se týkají oblasti zadního křídla.

Tým z Enstone dokázal v úvodu sezony využít zaváhání některého ze soupeřů a celkem třikrát obsadil šestou příčku na startovním roštu, nicméně v posledních dvou závodech bylo jeho maximem deváté místo Nicka Heidfelda na startu Velké ceny Kanady. Šéf týmu Eric Boullier je však přesvědčen, že rychlost R31 v kvalifikačním režimu bude v ulicích Valencie daleko lepší:

"Tato trať by nám měla vyhovovat a já očekávám, že se v sobotu odpoledne popereme o první tři řady."

Jak vysvětlil technický ředitel Renaultu James Alison, změny se dočká pohyblivá klapka zadního křídla, která nabude na velikosti, a tudíž při aktivování systému DRS poskytne jezdcům výhodu v podobě většího prostoru, kudy bude proud vzduchu postupovat skrze zadní přítlačné křídlo:

"Jako vždy budeme mít mnoho aerodynamických vylepšení, které tu (ve Valencii) použijeme. Nejvýraznější úpravy se budou týkat horního plátu zadního přítlačného křídla, což by nám mělo přinést zrychlení jak v kvalifikaci, tak také samozřejmě v závodě samotném."

Co se týče situace v šampionátu, Eric Boullier pokládá za důležité, aby si tým udržel do letní přestávky osmibodový náskok, který má na pátý Mercedes.      

Ve stejném duchu se vyjádřil také Vitalij Petrov, který je přesvědčen, že tým má velký potenciál a ještě rozhodně nepředvedl naplno, čeho je schopný.

"Myslím si, že můžeme dokázat daleko víc. Vím, že jsem něco podobného již říkal v minulosti, ale opravdu v to věřím. I přes to, že se nám letos některé závody velmi povedly, vím, že náš tým má na víc. Někdy jsem udělal chybu já, někdy nám moc nevyšly zastávky v boxech. Tyto chyby musíme minimalizovat a body budou přibývat. Okruh ve Valencii znám velmi dobře, což je pro mě samozřejmě výhodou. Na nadcházející čtyři závody se velice těším," řekl ruský závodník.

Doporučujeme

Články odjinud