Renault má ze Senny smíšené pocity, ale převažují ty pozitivní

Renault má ze Senny smíšené pocity, ale převažují ty pozitivní

Debut Bruna Senny v barvách Renaultu se neobešel bez zaváhání, ale celkově je tým přesvědčený, že Brazilec dokáže odvádět dobrou práci a bodovat.

Senna nahradil v Belgii Nicka Heidfelda a v sobotní kvalifikaci zapůsobil, když porazil týmového kolegu Vitalije Petrova a získal sedmé místo. Po startu závodu ale způsobil nehodu v první zatáčce a dojem trochu zkazil. V cíli byl třináctý.

"Jsou to smíšené pocity," přiznal šéf týmu Eric Boullier v rozhovoru pro Reuters. "Ale odjel solidní závod, měl dobrou rychlost, byl dostatečně konzistentní. Musí se zlepšit, ale byl to dobrý závod. Jestli v každém závodě podá výkon jako tento víkend, myslím, že bude dost dobrý na to, aby bodoval."

Senna se za svoji chybu omluvil, špatně odhadnutý brzdný bod vysvětloval nezkušeností s plně natankovaným vozem. "Samozřejmě bych vzhledem ke startovní pozici býval rád dokončil výš, ale v Monze budu moci stavět na dobré rychlosti," řekl Brazilec.

Boullier měl pro Sennu pochopení. "Párkrát testoval, ale od listopadu nezávodil, takže potřeboval tenhle víkend a závod, aby se do toho dostal a získal rychlost. Výsledek tohoto víkendu je frustrující, ale myslím, že je auto dost rychlé na to, aby snad bojovalo s Mercedesem, což je dobré. Pokud oba jezdci nebudou dělat chyby nebo hloupé věci, můžou bojovat vpředu," dodal šéf týmu Renault.

Senna je zatím potvrzen jen do Monzy, v Singapuru by se chtěl s pomocí soudu vrátit do vozu Heidfeld.

Doporučujeme

Články odjinud