Renault má v plánu nasazovat nové díly v každém závodě

Když do vedení Renaultu F1 přišel Eric Bouiller, přiznal, že minulý vývoj vozu R30 neovlivní, proto se soustředí na intenzivní vývoj v průběhu sezóny. Slib zatím plní, nové díly přijdou na vůz i v Malajsii.

Úprav se R30 dočkal v Austrálii, navzdory týdenní přestávce jsou nové díly připravené pro Sepang a takto hodlá Renault pokračovat i nadále.

"Ano, v Sepangu budeme mít na voze další nové aerodynamické díly," potvrdil sportovní ředitel týmu Steve Nielsen. "A další díly přijdou v následujících závodech, takže se vůz snad bude zlepšovat každým závodem."

V Melbourne dosáhl francouzský tým na své první pódium pod novým majitelem, i když výkon vozu mohl být podle Nielsena ještě lepší, kdyby bylo příznivější počasí. "Zpětná vazba jezdců byla pozitivní, nové díly nám přinesly očekávanou výkonnost a potvrdila se čísla z továrny," řekl.

"Robert i Vitalij se domnívají, že jdeme s vozem správným směrem, i když chladnější podmínky určitě měly dopady na výkonnost vozu. Tým odvedl úžasnou práci, aby dostal na vůz tyto úpravy. Musíme zůstat soustředění, abychom mohli nasazovat nové díly v každém závodě."

Stejně jako Button v případě McLarenu přiznal také Nielsen za Renault, že australskému výsledku pomohly příznivé okolnosti. "Byl to super výsledek a abych byl upřímný, byl také neočekávaný vzhledem k tomu, jak jsme se kvalifikovali. Nemá cenu popírat, že v tom byla i trocha štěstí, ale za tento výsledek jsem po smůle z bahrajnského startu rád."

Doporučujeme

Články odjinud