Renault má motor, který potřeboval před dvěma lety, říká Sainz Jr.

Renault má motor, který potřeboval před dvěma lety, říká Sainz Jr.

Nový pilot McLarenu Carlos Sainz Jr. si pochvaluje letošní motor Renaultu.

Tři ze čtyř dosavadních sezón ve formuli 1 Sainz Jr. jel s vozem, který poháněly pohonné jednotky Renault. Celou loňskou sezónu a část ročníku 2017 přitom Sainz Jr. strávil v továrním týmu francouzské automobilky.

Pro letošní sezónu je však McLaren jediným zákaznickým týmem, kterému Renault dodává motory. Do minulé sezóny odebíral motory Renault také Red Bull, který však od letošní sezóny přešel k Hondě.

V kvalifikaci na první závod letošního roku, Velkou cenu Austrálie, Sainz Jr. sice vypadl už v první části a obsadil osmnácté místo, přesto cítí z Renaultu zlepšení.

„Cítím krok správným směrem. Myslím, že jsme stále trochu za motory Ferrari a Mercedes, rozhodně ale mám pocit, že máme s čím proti nim bojovat, konečně,“ těší Sainze Jr.

„Ve formuli 1 jsem už strávil čtyři roky, celé ty čtyři roky jsem na rovinkách ztrácel 10 km/h. Přijet do Melbourne a ztrácet jen 2 nebo 3 km/h na nejlepší týmy, to je skutečně povzbudivé. Zdá se, že mají jasnou představu o tom, jak během roku vyvíjet motor, což je také pozitivní. V tomto ohledu bych chtěl Renault pochválit, protože se zdá, že konečně udělali ten krok, který jsme potřebovali před dvěma lety.“

Úvodní závod letošní sezóny Sainz Jr. nedokončil kvůli problému s MGU-K. Stejný problém podle Španěla přitom Renault měl už v předsezónních testech.

„Věřím Renaultu. Udělali určité kroky, takže snad budeme i nadále tlačit,“ dodává Španěl.

Foto: Getty Images / Quinn Rooney

Doporučujeme

Články odjinud