Renault je připraven Palmerovi pomoci najít sedačku pro příští rok

Renault je připraven Palmerovi pomoci najít sedačku pro příští rok

Podle šéfa Renaultu ve formuli 1 Cyrila Abiteboula by francouzská značka mohla pomoci Jolyonu Palmerovi zajistit si sedačku v jiném šampionátu v motorsportu pro příští sezónu.

Během Velké ceny Japonska bylo oznámeno, že pro Palmera je to poslední závod v barvách továrního týmu Renault. Ve zbývajících čtyřech závodech sezóny jej nahradí Carlos Sainz Jr., který bude u Renaultu působit také v příští sezóně.

Jeho šance na setrvání ve formuli 1 nicméně nejsou velké. Jeho otec Jonathan se již dříve nechal slyšet, že by rád svého syna dostal do Williamsu.

Pokud se to nepodaří, bude se muset 26letý Brit, jehož závodnický životopis zdobí titul šampiona GP2 ze sezóny 2014, poohlédnout po závodění jinde. Podle Abiteboula by mu s tím Renault mohl pomoci.

Kromě F1 se Renault angažuje také ve formuli E, kde je hlavní automobilkou a partnerem týmu e.dams. Sesterská automobilka Nissan pak má své zastoupení v japonském šampionátu Super GT, americkém IMSA WeatherTech SportsCar Championship, australských Supercars a Blancpain GT Series.

„Jsme automobilkou, která je součástí velké skupiny, a v motorsportu máme celkem velkou stopu, takže existují možnosti, jak mu do budoucna pomoci,“ řekl Abiteboul.

„Má můj osobní závazek i závazek Renaultu, abychom zjistili, jak mu můžeme pomoci v další výzvě. Jsem si jistý, že má nějaké nápady.“

Ještě před oznámením svého předčasného konce Palmer řekl, že je otevřený ohledně toho, jakým směrem by jeho další kariéra mohla směřovat. Vyloučil ale možnost stát se třetím jezdcem týmu, kterým byl v roce 2015 u Lotusu.

Skutečnost, že Williams nyní zvažuje pro příští sezónu angažovat Roberta Kubicu nebo Paula di Restu, tedy piloty, kteří již několik sezón ve formuli 1 nepůsobí, mu však dává naději, že by se i on mohl do F1 znovu vrátit.

„Myslím, že můžete říct 'Ve formuli 1 nikdy neříkej nikdy',“ řekl. „To, že se vrací Kubica, to ukazuje. Spousta lidí si zřejmě myslela, že se nikdy nevrátí, a je tady.“

„A také Paul di Resta, který dlouhou dobu nejezdil ve formuli 1 kromě Budapešti (kde nahradil Felipeho Massu) je teď znovu ve hře, že by mohl závodit. Nikdy nevíte.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud