Renault je naštvaný na Hamiltona za kličkování před Petrovem

Tým Renault je hrubě nespokojený s chováním Lewise Hamiltona na trati. Britský jezdec bránil pozici před Vitalijem Petrovem kličkováním na rovince, což podle šéfa francouzské stáje Erica Bouillera odporuje pravidlům.

Náhlé změny směru jízdy byly již několikrát předmětem debat samotných jezdců, kteří se dohodli, že při nájezdu do zatáčky je korektní udělat takový manévr jen jednou. Hamilton sice prudce změnil směr několikrát, ale daleko před zatáčkou. Evidentně se snažil Petrovovi zabránit vyvézt se v aerodynamickém pytli.

"Jen jsme vyslovili svůj názor. Upřímně, v pravidlech jasně stojí, že směr jízdy můžete změnit jednou, takže když to uděláte třikrát, je něco špatně," řekl Bouiller pro Autosport. "Dostal napomenutí za nebezpečnou jízdu, ale nejsem si jistý, jestli to stačí. V pravidlech je jasně napsáno, že nesmíte směr jízdy změnit více než jednou, takže tohle byste dělat neměli."

Bouiller ovšem odmítl, že by jeho stáj podnikla v této záležitosti další kroky. "Ne. Napomenutí znamená, že pokud to uděláte znovu, budete potrestáni," uzavřel.

Hamiltona napomenulo vedení závodu prostřednictvím černobílé vlajky, ta jezdce upozorňuje na nesportovní chování. Více o významu vlajek zde.

Doporučujeme

Články odjinud