Renault: Design našeho vozu je skutečně odvážný, budeme mnohem lepší

Renault: Design našeho vozu je skutečně odvážný, budeme mnohem lepší

Tým Lotus Renault tvrdí, že byl při vývoji R31 agresivní a že to neříká jen tak, jako někteří soupeři. Očekává proto výrazné zlepšení vůči loňskému roku.

"Ti, kdo sledují tento sport, viděli letos u mnoha týmů v souvislosti s jejich vývojem slova jako agresivní a odvážný," konstatoval technický ředitel Lotusu Renault James Allison. "Já věřím, že my jsme si vybrali směr, který je nejodvážnější z těch odvážných."

Renault loni překvapivě patřil mezi nejlepší týmy a dokonce ohrožoval pozici Mercedesu GP. Další zlepšení proto nebude snadné, přesto šéf týmu Eric Boullier věří, že přijde, a to nemalé.

"Víme, že budeme mnohem konkurenceschopnější než loni," prohlásil. "Samozřejmě zatím nevíme, jak na tom budou ostatní týmy a jaké bude rozložení sil ve formuli 1, ale už víme, že budeme mnohem silnější."

Cílem Renaultu je na konci sezóny obsadit místo mezi prvními třemi stájemi v poháru konstruktérů. V Enstonu proto probíhá mobilizace a většinu činností, které dříve tým zajišťoval externími silami, bude vykonávat znovu sám prostřednictvím svých zaměstnanců.

"Rozhodli jsme se takto z mnoha důvodů," vysvětloval provozní ředitel Patrick Louis. "Díky vyšší vlastní efektivitě můžeme zvětšit objem výroby, zlepšit úroveň kvality a snížit externí náklady. Tyto úspory, které můžeme investovat do vývoje, by nám měly přinést výkonnost, kterou hledáme."

Prezentace nového Renaultu R31 proběhne 31. ledna. Zatím britská stáj představila jen jeho zbarvení.

Doporučujeme

Články odjinud