Renault chystá pro Německo nové přední křídlo

Renault chystá pro Německo nové přední křídlo

Renault chce do Německa přivést nové přední křídlo. Půjde pravděpodobně o poslední velkou změnu v této oblasti v letošní sezóně.

„Bude trochu jiné v oblasti kužele a klapky,“ řekl technický šéf Renaultu Nick Chester pro Autosport. 

Podle Chestera by mělo přední křídlo změnit vstup do rychlých a středně rychlých zatáček. 

„Je to pro nás zajímavý test. Doufejme, že autu přinese trochu výkonu, ale častokrát je to tak, že když změníte vlastnosti předního křídla, tak si nemůžete být přesně jistí, co přiese, dokud to nevyzkoušíte.“

V příštím roce mají přijít sice na první pohled kosmetické změny pravidel, které ale budou mít na aerodynamiku velký dopad. Změny mají usnadnit předjíždění a týkají se právě zejména obou křídel. Chester připustil, že s ohledem na délku vývoje křídla je to možná poslední velká změna v této oblasti v letošním roce.

„Je možné, že uvidíme jeho vylepšení, ale budou to spíše jen vylepšení než zcela nové křídlo.“

„Přicházíme s několika věcmi, které by nás měly dostat blíže K Haassu, ale náš cíl je být blíže k prvním třem,“ řekl Carlos Sainz. „Haas je překvapením, ale cíl Renaultu je zřejmě o něco větší. Chceme se pokusit přiblížit k Red Bullu a Ferrari.“

Podle Hülkenberga by nejbližší dva okruhy měly Renaultu sedět více než Paul Ricard, Red Bull Ring a Silverstone. Předešlé okruhy podle něj seděly spíše Haasu. 

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud