Renault chystá pro Barcelonu úpravy šasi

Renault chystá pro Barcelonu úpravy šasi

Tovární stáj Renault plánuje pro nadcházející španělskou grand prix nasazení vylepšených částí šasi. Úpravami před závodem v Barceloně prošlo zadní přítlačné křídlo a bargeboard (aerodynamický komponent mezi předními koly a bočnicemi).

Pro španělskou velkou cenu na okruhu nedaleko katalánské metropole chystají již tradičně velká vylepšení vozů všechny týmy, výjimkou není ani Renault. Nevýkonný šéf Mercedesu Niki Lauda se dokonce nechal slyšet, že závodem v Barceloně začne letošní sezóna nanovo.

Renault nasadil již v Soči vylepšené přední křídlo, které mělo pomoci vylepšit závodní rychlost žlutých monopostů. Nico Hülkenberg s tímto vylepšením dokončil závod v Rusku na solidním osmém místě.

„Jsme pozitivně naladěni, protože máme pro Španělsko přichystáno několik vylepšení. Vezeme do Barcelony nové zadní křídlo a nové bargeboardy. Děláme dobré kroky vpřed, vylepšení nasazená v Rusku fungovala podle předpokladů a zlepšili jsme naše závodní i kvalifikační tempo,“ řekl technický ředitel Renaultu Nick Chester pro autosport.com.

„Podle našich očekávání bojujeme ve středu startovního pole. Tento souboj je však velmi těsný a my musíme využít veškerého potenciálu našeho vozu, abychom uspěli,“ doplnil Chester.

V Barceloně se rovněž vrátí za volant Renaultu ruský rezervní pilot francouzské stáje Sergej Sirotkin, který v prvním tréninku nahradí Jolyona Palmera. Sirotkin musel své účinkování v ruském Soči ukončit předčasně kvůli problému s převodovkou.  

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud