Renault: Čekáme na Kubicu, ale za volant zatím nemůže

Renault: Čekáme na Kubicu, ale za volant zatím nemůže

Šéf týmu Renault Eric Boullier potvrdil, že Robert Kubica zatím není připravený na testování ve voze formule 1. Ale všichni na něj čekají.

Renault chce brzy rozhodnout o jezdeckém složení pro příští sezónu, ale zatím není možné si ověřit, jestli návrat do závodní sedačky zvládne Robert Kubica, jenž se v lednu zranil v rallye.

"Musíme zhodnotit naše možnosti a pořád čekáme, až se k nám vrátí Robert a řekne, že může testovat," cituje Boulliera Autosport. "Poslední informace, které mám, jsou, že si budeme muset sednout a projednat, jak budeme s jeho návratem postupovat, protože si nemyslím, že by mohl začít v příštích dnech. Možná během několika týdnů, ale ne dní."

"Takže musíme společně připravit plán na jeho návrat. Ale také musím mít plán na další postup pro případ, a ten si nepřeji, že se nevrátí."

Kubicovi lékaři jsou přesvědčeni, že se polský jezdec dokáže vrátit, problémem ale může být čas, který ještě potřebuje na rehabilitaci. Usednout do formule 1 bude možná moci až příští rok.

"My máme všechno připravené," pokračoval Boullier. "Auto z roku 2009 je připravené v garáži, stačí ho nastartovat. Jsme na něj připraveni, ale čekáme, až nám řekne, že je připravený i on. Vím, že si velmi věří, a jsem za to rád, protože jsem ten první, kdo si přeje mít Roberta zpět ve voze, ale nikdo neví."

"Nikdo nemá lékařskou zprávu a nikdo ho neviděl řídit vůz, jet rychle. Dokud ho neuvidíme a nebudeme mít potvrzení, nemůžeme nic říct. A bohužel také musíme počítat s možností, že se nevrátí. Jsem v pravidelném kontaktu s jeho manažerem, ale dokud nebude řídit vůz, nebudeme nic vědět."

Doporučujeme

Články odjinud