Renault čeká na soud a připravuje závodní debut Romaina Grosjeana

Španělé doufají, že FIA nechá Alonsa doma závodit.

I když to tým Renault zatím oficiálně nepotvrdil, zbavil se Nelsona Piqueta a nyní čeká s oznámením nového jezdce na výsledek jednání odvolacího soudu, který bude v pondělí rozhodovat o zákazu startu v Grand Prix Evropy.

Za Renaultem stojí celé Španělsko a množí se výzvy automobilové federaci, aby nechala závodit Fernanda Alonsa na domácí půdě. Podle španělských médií dokonce přijedou dva nejvyšší představitelé španělské automobilové federace Carlos Gracia a Joaquin Verdegay osobně do Paříže, aby svými argumenty podpořili zrušení zákazu startu, který se v tuto chvíli vztahuje na Renault pro závod ve Valencii.

Stewardi udělili tento trest týmu za to, že vypustil Fernanda Alonsa z boxů na Hungaroringu s uvolněným kolem a poté mu ani nedal instrukce, aby s vozem zastavil. Španělé také hlásí, že kamióny Renaultu už dorazily do místa konání závodu.

Že se uvolnilo místo druhého závodního pilota u Renaultu, prozradil veřejnosti Nelson Piquet, který se při této příležitosti obul do svého nyní už bývalého šéfa Flavia Briatoreho. Brazilce by měl nahradit Romain Grosjean, který si podle Autosportu nechal v továrně týmu již vyrobit závodní sedačku. Navíc na konci července absolvoval s Renaultem krátký test na rovince v britském Cambridgeshiru.

Pokud by se Renaultu nepodařilo přesvědčit odvolací soud FIA o zrušení zákazu startu v GP Evropy, očekává se, že by byl Grosjeanův debut pouze odložen o týden na Grand Prix Belgie do Spa-Francorchamps. Francouze by pak měl u GP2 týmu Barwa Addax nahradit Davide Valsecchi.

Doporučujeme

Články odjinud