Renault by už příští rok mohl bojovat o titul, říká Petrov

Renault by už příští rok mohl bojovat o titul, říká Petrov

Bývalý pilot formule 1 Vitalij Petrov věří, že tovární tým Renaultu, který se letos vrací do královny motorsportu, by už v příští sezóně mohl být v pozici, kdy by dokázal bojovat o titul.

Dnes 31letý Rus se v F1 poprvé představil v roce 2010 právě v barvách Renaultu a zůstal i v dalším roce, kdy se tým přejmenoval na Lotus Renault GP.

V letošní sezóně se francouzská automobilka jako tým vrací do F1. Petrov, který bude letos závodit v Mistrovství světa vytrvalostních závodů v týmu SMP Racing, přijal tuto zprávu s nadšením.

„Tohle je skvělá zpráva,“ řekl Petrov pro Motorsport.com. „Když jsem se připojil k Renaultu, byl to skvělý tým s úžasnou historií. A jsem rád, že se Renault znovu vrací. Myslím, že pro Francii, všechny fanoušky F1 a jezdce, a zkrátka pro každého, je velmi důležité, že je Renault zpátky.“

„Má velkou historii, dvakrát vyhráli šampionát a myslím, že vyhrají ještě další. Víme, že v příštím roce bude velmi obtížné být i v nejlepší pětce, do dvou nebo tří let ale budou podle mě bojovat o titul, a možná už v roce 2017,“ uzavírá Petrov.

Foto: Renault Sport

Doporučujeme

Články odjinud