Renault bude Caterhamu dodávat motory ještě další tři roky

Renault bude Caterhamu dodávat motory ještě další tři roky

Caterham se dohodl s Renaultem a bude tak používat jeho motory ještě další tři roky. Spolupráci v královně motorsportu i mimo ni si obě strany pochvalují.

Malajsijský tým Caterham před Velkou cenou Singapuru 2013 potvrdil, že prodloužil spolupráci se svým dosavadním dodavatelem motorů Renaultem o další tři roky. Spolupráce francouzského dodavatele pohonných jednotek a asijského týmu trvá už od roku 2011 a minimálně do roku 2016 bude ještě pokračovat.

"Toto oznámení je pro náš formulový tým samozřejmě skvělou zprávou a je zároveň odrazem silného pouta, které se vytvořilo mezi našimi dvěma společnostmi od roku 2011. Částečně také díky projektu silničního vozu, který jsme rozjeli v roce 2012 mezi Caterhamem a Alpine. Ten je momentálně v pokročilém stadiu vývoje," vyjádřil se k prodloužení spolupráce Cyril Abiteboul z Caterhamu.

Tato dohoda zároveň znamená, že si už jen dva týmy dávají načas s oznámením dodavatele motoru pro sezonu 2014, kdy dojde k markantní změně technických regulí. Sauber však pravděpodobně zůstane věrný Ferrari, dohoda by údajně měla být podepsaná v blízké době, u Lotusu se pak očekává agregát od Renaultu.

Doporučujeme

Články odjinud