Red Bullu se krátí čas, Ricciardo už dostal nabídku z NASCAR

Red Bullu se krátí čas, Ricciardo už dostal nabídku z NASCAR

Red Bull stále nemá jasno ohledně pohonných jednotek pro příští rok.

Do konce letošní sezóny zbývají ještě dva závody, ale v továrnách se už pracuje na vozech pro příští rok, přičemž jejich vývoj je ve značně pokročilém stádiu. V Red Bullu a Toro Rosso ale stále nevědí, jaká pohonná jednotka bude jejich vozy příští rok pohánět. Mezi jednotlivými pohonnými jednotkami jsou samozřejmě rozdíly, které ovlivní i šasi.

Dietrich Mateschitz nedávno dal lhůtu pro nalezení řešení do konce října. „Pracujeme velmi tvrdě, abychom se pokusili najít řešení,“ řekl Horner pro Sky Sports a dodává, že konec října by byl ideální, ale nestalo se tak.

FIA hodlá vypsat tendr na dodavatele alternativní pohonné jednotky. Zatímco výrobci jsou proti, některé menší týmy souhlasí a pro je také Red Bull, jehož aktuální situace se tím ale samozřejmě nevyřeší.

„Myslím, že FIA má dva problémy,“ řekl Horner pro Crash.net. „Tím prvním je cena a druhým ochota dodávat. V rámci platných pravidel nelze výrobce nutit, aby dodával. Takže z tohoto důvodu musí existovat alternativa, která ale také musí být konkurenceschopná.“

Ricciardo přemýšlí o NASCAR

Pokud by Red Bull nakonec skončil, budou minimálně dva jezdci bez závodní sedačky. U Toro Rosso je totiž budoucnost také ve hvězdách a Red Bull už dříve naznačil, že by odešel s oběma týmy. Jezdec NASCAR Dale Earnhardt Jr. přes Twitter pozval Ricciarda do americké série.

Australan ale říká, že chce zůstat v F1. „Pokud ne, tak Dale Jr mě pozval závodit do NASCAR, takže pokud nebudu mít sedačku v F1, tak to můžu vzít,“ smál se Ricciardo.

„Mám Ameriku hodně rád, takže žít a závodit v Americe po kariéře v F1 by mohlo být zajímavé. Samozřejmě chci být příští rok tady, ale pokud bych tu z nějakého důvodu nebyl, tak bych mohl mít možnost,“ dodal pro Motorsport.com.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud