Red Bull zvolil pro návrat do Británie strategii pěti zastávek

Evropské nebe se pomalu vrací do plného provozu a pro týmy končí dlouhá cesta z Číny. Red Bull informoval o svých cestovních útrapách s nadhledem, šéf týmu Christian Horner dorazil do továrny v úterý odpoledne.

"Byla to strategie pěti zastávek," řekl. "Mark Webber a já jsme opustili hotel v Šanghaji v 4:30 v neděli ráno. V pondělí v 7:15 jsme letěli z Šanghaje do Dubaje, pak z Dubaje do Říma, dorazili jsme v 20:30 místního času. Následně jsme letěli z Říma do Nice, tam jsme strávili noc a brzy ráno v úterý odletěli to Glasgow. Myslím, že jsme byli v jednom z prvních letadel, které vlétlo do britského vzdušného prostoru."

"V Glasgow jsme přistáli v 12:05 v úterý, abychom zjistili, že Mark zapomněl svůj pas! Chvíli jsme si užívali místní pohostinnost a pak jsme se přesunuli vrtulníkem z Glasgow do Oxfordshiru, dorazili jsme v úterý v 16:00."

Druhý pilot týmu Sebastian Vettel letěl z Šanghaje s Berniem Ecclestonem přes Istanbul a Nice, což se mu vyplatilo. "Dalo se to předpokládat, Bernie nás zase všechny porazil. Volal jsem mu z Glasgow a byl jsem velmi hrdý, že jsme přistáli na britské půdě, ale on mi řekl, že je už tři hodiny ve své kanceláři," smál se Horner.

Ostatní členové týmu letí dnes přímým letem z Šanghaje do Británie, odpoledne dorazí také vozy. Nakonec se tedy vše obejde bez komplikací ve vztahu k dalšímu závodu. "Díky týdnu navíc mezi čínskou a španělskou Grand Prix to naštěstí má jen omezené dopady," uvedl Horner. "Pořád máme víc než týden na to, abychom vozy a ostatní díly přeposlali, a hodně dílů pro další závod se vyrábí tady v továrně. Dopady na továrnu nejsou žádné, cestovní harmonogram dílů se samozřejmě trochu rozhodil, asi o dva nebo tři dny, ale díky týdnu navíc věříme, že nám to nezpůsobí žádný větší problém."

Doporučujeme

Články odjinud