Red Bull zvažuje, že si také nahradí test mladých talentů testem soukromým

Red Bull zvažuje, že si také nahradí test mladých talentů testem soukromým

Podle britského listu The Times jsou některé týmy velmi nespokojené s verdiktem FIA nad Mercedesem a uvažují o jisté formě protestu.

Red Bull odmítl veřejně komentovat přísnost trestu, který FIA udělila za test Mercedesu, zatímco Ferrari se mu neoficiálně vysmálo, že je příliš mírný.

The Times pak informoval, že podle jeho zdrojů Red Bull zvažuje bojkot testu mladých talentů. Chce využít verdikt v kauze Mercedesu jako precedent, uspořádat si svůj vlastní soukromý třídenní test se závodními jezdci, a pak se nechat potrestat zákazem účasti v testu mladíků a napomenutím.

Nespokojenost vládne i u Ferrari, ale to by se k takovému kroku zřejmě neuchýlilo.

"Jak může být napomenutí dostatečným trestem pro tým, který se trápil v GP Španělska, testoval a pak vyhrál v Monaku?" cituje The Times zdroj blízký Ferrari. "Nikdo o tom testu nevěděl, přesto se nezdá, že by tribunál prošetřil, proč tomu tak bylo a co přesně se dělo."

"Není divu, že jsou týmy naštvané. Už mají dost FIA. Výhrůžky můžou být teď plané, ale skutečnost, že se takové diskuze vedou, ukazuje, že nikdo není spokojený s Todtem a FIA. Kritický okamžik přichází a všichni se ptají, kdy a jak. Možná ten čas nastal teď."

Úmyslné porušení pravidel ze strany Red Bullu se ale jeví jako málo pravděpodobné, protože FIA by v takovém případě mohla trestat mnohem přísněji. Mercedesu totiž uznala jednání v dobré víře na základě neformální konzultace s Whitingem a neúmyslné provinění.

Doporučujeme

Články odjinud