Red Bull zůstává nohama na zemi. Až Bahrajn ukáže, jak na tom jsme

Red Bull zůstává nohama na zemi. Až Bahrajn ukáže, jak na tom jsme

Red Bull vstoupil do sezóny formule 1 třetím místem Maxe Verstappena v úvodní Velké ceně Austrálie. Rakouská stáj se však tímto výsledkem nenechává příliš unést a přisuzuje jej specifickému charakteru okruhu. Pořadí jednotlivých týmů bude podle jejích zástupců jasnější po dalších závodech sezóny.

Red Bull začal od letošního roku odebírat pohonné jednotky Honda a hned v prvním závodě v Melbourne pro japonskou značku zajistil první stupně vítězů od roku 2008, když Verstappen dojel třetí za piloty Mercedesu Valtterim Bottasem a Lewisem Hamiltonem.

Šéf týmu Christian Horner nechce hodnotit partnerství s Hondou po jednom závodě a věří, že jasnější obrázek o tom, jak na tom jednotlivé týmy jsou, ukáže závod v Bahrajnu, který se jede poslední březnovou neděli.

„Je stále příliš brzy mluvit o šampionátu. Stupně vítězů byly pro Hondu velkým okamžikem. Závod v Albert Parku však není směrodatný pro určení pořadí ve formuli 1, protože trať má speciální charakteristiku,“ říká Horner pro Motorsport-Total. „Mercedes svou rychlostí překvapil a Ferrari spíše zklamalo. Jestli je to trend, to můžeme hodnotit až po závodě v Bahrajnu,“ dodává.

Horner má radost z předvedeného výkonu v Austrálii. Pro stažení ztráty Mercedesu a Ferrari však musí ještě Red Bull více pracovat.

„Jsme hrdí na výkonnost a jsme spokojeni s produktem Hondy. Doufám, že toto je začátek silné sezóny. Cílem Red Bullu je stále stáhnout ztrátu na Mercedes a Ferrari. Měli jsme dobrý začátek a teď na této pozitivní energii potřebujeme stavět.“

Verstappen se svým šéfem souhlasí, ačkoliv více podle něj napoví až třetí závod sezóny v Číně.

„Začít sezónu stupni vítězů v Austrálii je skutečně pozitivní, ale Melbourne není typickým okruhem, takže se nesmíme nechat unést. Myslím si, že až do Číny nebudeme vědět, jak na tom jsme,“ očekává Verstappen.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud