Red Bull zazmatkoval v boxech kvůli obavě z výjezdu safety caru

Red Bull zazmatkoval v boxech kvůli obavě z výjezdu safety caru

Sebastian Vettel musel v Interlagosu čekat na své pneumatiky delší dobu, protože ho tým povolal na přezutí na poslední chvíli a nestihl se připravit.

Při druhé Vettelově zastávce chybělo pravé přední kolo, a než ho mechanici přinesli a nasadili na vůz, uteklo několik sekund. Důvod byl ten, že se původně připravili na příjezd Marka Webbera, ale tým se na poslední chvíli rozhodl zavolat Vettela, protože došlo ke kolizi mezi Hamiltonem a Bottasem.

"Jakmile jsme viděli tu nehodu, vše nasvědčovalo tomu, že vyjede safety car," vysvětloval rozhodnutí zavolat Vettela šéf týmu Christian Horner. "Kvůli tomu, kde byl Sebastian na trati, by ho safety car vyzvedl na výjezdu z boxů a on by musel odjet celé kolo za safety carem, takže všichni za ním by měli zastávku bez ztráty."

"Takže jsme se na poslední chvíli rozhodli a řekli, ať hned zajede do boxů. Kluci už čekali na Marka, kterého čekala plánovaná zastávka, to rozhodnutí padlo tak pozdě, že nestihli vyndat pneumatiky."

Webber byl pochopitelně překvapený, když přijel k mechanikům a spatřil před sebou Vettela.

"Brzdil jsem do pit lane, podíval jsem se na velkou obrazovku a viděl jsem Seba v boxech, v televizi ukazovali, že zajel do boxů, tak jsem si řekl: 'Doufám, že je to opakovaný záběr.' Ale nebyl," popisoval Australan.

"Když jsem přijel nahoru, byl v boxech, tak jsem si pomyslel: 'Do pr..., máme tu trochu rušno.' Samozřejmě to bylo překvapení, netypické pro tým, aby udělal něco náročného a riskantního, když riziko nebylo moc velké."

"Ale ukázalo se, že došlo k problému na začátku Sebovy zastávky, což se nakonec dotklo i mě, pak jsem znovu měl za sebou malého španělského lva."

Doporučujeme

Články odjinud