Red Bull zatím ztrácí, v kvalifikaci však hodlá Ferrari porazit | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Red Bull zatím ztrácí, v kvalifikaci však hodlá Ferrari porazit

Páteční tréninky v podání obou vedoucích pilotů průběžného pořadí nedopadly podle představ. Již zítra by měli být v komfortnějším rozpoložení.

Max Verstappen (bez času/4.)

Red Bull zvítězil v posledních šesti závodech a suverénně vede šampionát jezdců i týmů. V pátečních trénincích na GP Velké Británie byl o něco spokojenější Verstappen.

„Když v prvním tréninku hodně jezdců nepřipíše žádný čas, těžko si vytvoříte nějaký přesný obrázek. Ve druhém tréninku jsme museli zkoušet více experimentovat namísto jemného ladění nastavení z prvních jízd.

Není to úplně ideální, zároveň to ale nevidím jako problém. Myslím, že víme, na čem potřebujeme zapracovat. Zítra nejspíš bude opět pršet. Musíme tedy počítat s rolí počasí,“ prohlásil Verstappen.

Sergio Pérez (bez času/7.)

Mexický závodník v prvním tréninku stejně jako řada dalších pilotů nezajel žádný měřený čas. V tom druhém se musel spokojit se ztrátou osmi desetin na první místo. Pérez proto vidí velký prostor k zlepšení.

„Nebyl to zrovna povedený den. Když vezmeme v potaz naše přípravy a jízdy v simulátoru, je naše auto oproti předpokladům o míle pozadu. Musíme tomu přijít na kloub.

Máme podezření, že problémy tkví v aerodynamice, ale v současnosti nemůžu zajít do přílišných detailů. Ferrari vypadá dobře, ale ne mimo dosah. Doufám tedy, že jim zítra v kvalifikaci budeme stačit,“ nechal se slyšet Pérez.

Doporučujeme

Články odjinud